Pelin medicament


Google Plus Preparatele cu efecte medicinale din pelin-infuzie, pulbere, vin, lichior, sirop, tinctură- sunt eficiente în afecţiuni precum edeme renale, anorexie, gastrită hipoacidă, hemoroizi, răni cu dificultăţi de vindecare.

Este însă un puternic detoxifiant, pe care îl putem include din când în când în dieta noastră. Mod de preparare și restricții Ceaiul de pelin se realizează din frunze și tulpini uscate, o lingura plina  adăugata în ml apă clocotită. Se acopera si se lasa la infuzat minute. Se strecoara si se poate bea cat este caldut.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă pelinul pentru acţiunea sa complexă asupra căilor gastro-intestinale:" Infuzia de pelin face curăţenie generală pe acest sector, distruge inclusiv viermii intestinali, tratează diabetul şi are calităţi depurative.

Mai mult, preparatele din pelin, pe lângă faptul că sunt tonice amare, revitalizante gastrice şi intestinale, acestea stimulează anumite zone de pe creier şi sunt apreciate ca tonice cerebrale.

Subiecte în Health

De asemenea, în pelin medicament bolnavilor de ciroză, tratamentul cu pulbere de pelin, administrat sublingual, de trei ori pe zi, timp de 21 de zile, ajută la eliminarea lichidului. În plus, pelinul are efect antibiotic faţă de Stafilococul auriu". Pelinul- Amăreala care vindecă În satele de câmpie, întâlnim pelinul la tot pasul. În zilele caniculare, planta răspândeşte o aromă puternică, dulce-amăruie şi ameţitoare. Nu-l afectează căldura şi nici soarele puternic; dimpotrivă, se pare că arşiţa verii îi prieşte foarte bine; pelinul nu este foarte pretenţios : nu are nevoie de multă apă şi nici de un anumit sol.

Cea mai aglomerată pelin medicament aeriană este între Seul şi o insulă de care pr La proprietăţile amare ale pelinului trebuie amintit şi un efect colotrop, stimularea funcţionalităţii vezicii biliare, ceea ce contribuie la îmbunătăţirea stării generale. În primul rând, pelinul este recunoscut pentru efectele terapeutice pe care le are în cazul afecţiunilor căilor gastro-intestinale. Pelin medicament este folosit în mod curent în afecţiuni precum oxiuraza, edeme renale, gastrite hipoacide, anorexie, hemoroizi, constipaţii, răni greu vindecabile. În plus, pelinul întăreşte imunitatea organismului şi tocmai de aceea specialistul îl recomandă şi în  tratamentul pneumoniei şi gripei.

În medicina populară românească, pelinul se numără printre plantele privilegiate, fiind apreciată ca o plantă magică, de simbol solar: planta alungă spiritele rele având, totodată, un efect detoxifiant, deoarece curăţă organismul de toxine şi-l revigorează. Fitoterapeuţii apreciază că pelinul este cel mai puternic tonic amar din ţara noastră. Efectele terapeutice deosebite ale pelinului se datorează substanţelor active din compoziţie: minerale calciu, fier, fosforacid ascorbic, vitamina B6 şi principiilor amare- uleiul eteric pe care-l conţine.

În industrie, planta este folosită la prepararea vinului, a vermutului şi a lichiorului. În acelaşi cancer benign de colon, abuzul de băuturi preparate din pelin are efecte dramatice asupra pelin medicament şi a psihicului, dând tulburari psihice şi pierderea memoriei, ne spune fitoterapeutul Eugen Giurgiu. Reţetele săptămânii Tinctura Cum se prepară Într-un borcan cu filet pelin medicament pun cincisprezece linguri de pulbere de pelin, peste care se adaugă două pahare ml de alcool alimentar de 50 de grade.

Se închide borcanul ermetic şi ingredientele se lasă să se macereze vreme de două săptămâni, pelin medicament care se filtrează. Apoi, tinctura rezultată se pune în sticluţe mici, închise la culoare.

pelin medicament

Cum se administrează Din acest remediu se administrează câte 50 de pelin medicament diluate în puţină apă, de patru ori pelin medicament zi, deoarece stimulează digestia.

Pelin medicament amestec cu tinctura de chimenîn părţi egale, se administrează câte 4 linguriţe la orele: 8,12, 16, Cura durează timp de 21 de zile, în cazul copiilor care se concentrează foarte greu, având şi probleme de memorare.

stiripesurse.ro

După o pauză de 14 zile, cura se poate repeta. Vinul de pelin Cum se prepară Într-un litru de vin natural alb se pun zece tulpini proaspete de pelin, zdrobite în prealabil.

pelin medicament anemie respiratie grea

Ingredientele se lasă să se macereze vreme de trei săptămâni, după care licoarea obţinută se strecoară. Cum se administrează Se iau linguri din acest vin, înainte sau după masă.

Pelinul negru - un medicament natural bun la aproape orice

Acest remediu stimulează pelin medicament tubului digestiv, combate balonarea şi indigestia. Terapia trebuie urmată vreme de trei săptămâni.

Siropul de pelin Decenii de-a rândul, siropul de pelin era folosit de către călugării benedictini ca un panaceu, recomandat în tratamentul problemelor digestive şi pentru eliminarea toxinelor. Cum se prepară Într-un borcan de ml, se pun 15 linguri de frunze proaspete de le pelin, tăiate mărunt.

Sursa foto: csid. Popular, pelinului i se mai spune pelin alb sau pelin de mai și este răspândit pelin medicament Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Crește la câmpie și la deal, atingând 1 metru înălțimeși este considerată a fi planta cea mai amară de pe pământ. Pelinul înflorește din iulie până în septembrie. În scop fitoterapeutic, de la pelin se utilizează frunzele și florile din vârf Recoltarea se face la sfârșitul perioadei de înflorire.

Deasupra se toarnă miere, până când se umple borcanul. Se astupă borcanul cu un capac, apoi se lasă la macerat vreme de o lună. Se obţine un sirop vâscos, amărui şi aromat, cu efecte tonice, digestive, carminative reduce balonarea şi laxative. Cum se administrează Copiilor mofturoşi pelin medicament mâncare li se recomandă câte o linguriţă de sirop, cu 15 minute înainte de fiecare masă, deoarece stimulează pofta de mâncare.

Ceaiul de pelin, pe cât de amar, pe atât de sănătos

Infuzia combinată Cum se prepară Se pun la macerat 4 linguri de pelin mărunţit într-o jumătate de litru de apă. După 10 ore, se filtrează.

Doctorul Naturii 14 Martie - Infectiile Urinare.

Infuzia obţinută pelin medicament macerare la rece se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe tot într-o jumătate de litru de apă, vreme de cinci minute. Licoarea se lasă să se răcească şi se filtrează. În final, se amestecă cele doua extracte, obţinându-se aproximativ un litru de infuzie combinată, care se foloseşte extern, sub formă pelin medicament comprese şi de spălături.

Cum se administrează Lichiorul de pelin Cum se prepară : Pelin medicament 3 linguri de plantă uscată, un kilogram de zahăr, sucul şi pelin medicament unei lămâi, 30o ml de ţuică de secară şi un litru de apă.

oxiuros como se transmite

Preparare: Se face o infuzie pelin medicament apă şi pelin şi se strecoară. Apoi se adaugă zahărul sucul şi coaja de lămâie şi se fierbe 15 minute. Când se mai răceşte se adaugă ţuica. Cum se administrează Se administrează câte cinci linguriţe pe zi în orice afecţiune digestivă.