Paraziti rozatoare


Snap Dr. Jaroslav Flegr, un cercetător ceh care studiază paraziții și efectele lor asupra oamenilor.

Sunet Ultrasonic Anti Soareci

Fotografie de autorul articolului Controlarea paraziti rozatoare a minții e ceva comun în regatul animalelor. Virusul rabiei produce o furie delirantă în gazda pe care o parazitează și face animalul să infecteze noi victime prin mușcături. Viermele Spinochordodes tellinii manipulează creierul greierilor și îi convinge să se sinucidă sărind în apă, unde viermele se poate paraziti rozatoare.

Când protozoarul Toxoplasma gondii intră într-o rozătoare, îi anihilează acesteia teama instinctuală de urina pisicilor. Rozătoarea devine astfel atrasă de mirosul prădătorului său și atunci când e mâncată, parazitul își poate depune ouăle în intestinele felinei.

Deși Toxoplasma e, în general, un parazit al rozătoarelor, ființele umane nu sunt imune la el.

Posts navigation

Coabitarea noastră cu pisicile îi oferă paraziti rozatoare să ne infecteze atunci când intrăm în contact cu fecalele pisicilor. De când a fost descoperit, la începutul anilorprotozoarul a fost considerat inofensiv pentru oameni. Reprezenta o posibilă amenințare doar pentru pacienții cu un sistem imunitar compromis cum ar fi pacienții seropozitivi și pentru femeile paraziti rozatoare ai căror fetuși dezvoltau malformații. Se credea că o gazdă umană sănătoasă poate controla parazitul.

Dar acum există noi dovezi care sugerează opusul. Printr-o rețea fină de neurotransmițători din creier, noi suntem cei paraziti rozatoare. Jaroslav Flegr a fost primul care a anunțat aceste dovezi în Parazitologul ceh a analizat foarte multe informații și a descoperit că șoferii infectați cu toxoplasmoză au de 2,6 ori mai multe șanse să facă accident paraziti rozatoare cei sănătoși. Flegr a observat o paralelă între comportamentul asumării de riscuri al rozătoarelor infectate și comportamentul asumării de riscuri al motocicliștilor infectați.

E un tipar pe care omul de știință l-a observat mai întâi chiar la el însuși.

paraziți de îngheț

În timp ce urma cursurile Universității Charles din Praga, Flegr, care era de obicei foarte timid și prudent, a realizat că devenise deodată mai încrezător. Studentul s-a trezit că traversa strada mai des fără să se asigure și ignora claxoanele mașinilor din jurul lui.

papillomavirus mannen

A început apoi să critice deschis guvernul comunist, pe vremea când astfel de critici reprezentau o infracțiune. Abia când testul de toxoplasmoză i-a ieșit pozitiv, și-a dat Flegr seama de ce era atât de inconștient.

Paraziti rozatoare. Paraziți pentru șobolan

Dacă parazitul alterează comportamentul rozătoarelor, de ce n-ar putea altera și comportamentul oamenilor? Flegr și-a confirmat teoria prin teste de personalitate efectuate pe persoane infectate cu toxoplasmoză și persoane sănătoase.

La fiecare test, rezultatele erau consistente. După un deceniu de cercetări, au ieșit la iveală legăturile cu o diversitate de paraziti rozatoare precum ADHD, OCD, schizofrenia și tendințele suicidale.

Paraziți de rozătoare de șoarece

Am stat vorbă cu Dr. Flegr în biroul său din Praga paraziti rozatoare să aflu cum reușește un paraziti rozatoare minuscul care trăiește în zece procente dintre americani și 30 până la 40 de procente din populația lumii să ne altereze atât de profund comportamentul și firea.

De ce sunt atât de diferite efectele parazitului la bărbați și la femei?

paraziti rozatoare simptome de viermi la adulți ca tratament

Jaroslav Flegr: Se știe că bărbații și femeile reacționează diferit la stres. Deci e posibil ca Toxoplasma să inducă stres cronic, iar bărbații și femeile reacționează diferit la aceeași problemă. E interesant că trăsăturile femeilor infectate sunt în general pozitive.

Șoarece de casă

Atunci când femeile sunt stresate, devin mai prietenoase. Caută companie. E motivul pentru care le percepem amabile pe femeile infectate. E doar o strategie de apărare.

Cum îți afectează un parazit din pisici comportamentul, sănătatea mintală și apetitul sexual

Am citit că unele femei chiar vor să fie infectate. Da, dar nu le recomand. Te-au rugat să le infectezi? Uneori primesc astfel de e-mailuri.

pelin pentru paraziți viermi respirație proastă

Dar de cele mai multe ori sunt de la bărbați interesați să-și infecteze iubitele. Pentru că le face pe femei paraziti rozatoare promiscue? Asta nu e adevărat. Jurnaliștii extrapolează pe baza descoperirilor mele. Cercetările mele arată că, de fapt, paraziti rozatoare scade libidoul femeilor.

Cum acționează asupra libidoului bărbaților?

papillomavirus et verrues hpv risques pour l homme

Nu are niciun efect. E ciudat, pentru că are un efect foarte puternic asupra femeilor și niciun efect la bărbați. Presupun că paraziti rozatoare două procese care se anulează unul pe celălalt. Primul e că sunt bolnavi, iar asta scade apetitul sexual; celălalt e că Toxoplasma crește concentrația de testosteron la bărbați. Deci în mod normal asta ar crește și apetitul sexual.

  • Papillomavirus in warts
  • Reacție la un medicament pentru viermi
  • Ce este necroza

Suntem doar daune colaterale în ciclul vieții parazitului sau schimbările prin care trecem îl avantajează în vreun fel? Acum câteva mii de ani făceam parte din ciclul vieții Toxoplasmei.

Chiar și acum, mulți oameni sunt uciși de lei și tigri în diverse părți ale lumii.

  • Hpv genital warts reddit
  • Paraziți de rozătoare de șoarece
  • Detoxifierea solului
  • Paraziti rozatoare Imaginează-ți cum ar fi să trăiască un parazit în creierul tău — un fel de pasager clandestin în ființa ta având capacitatea să îți altereze neurochimia, să îți manipuleze comportamentul și gândurile și să influențeze în mod direct cum ești perceput de societate.

E posibil ca manipularea parazitului să aibă ca scop nu rozătoarele, ci maimuțele. Crezi că efectele toxoplasmozei cresc șansele ca o persoană să fie mâncată de un leu sau un tigru? Mai multe efecte ale toxoplasmozei cresc acest risc.

Un parazit care îi face pe şoareci neînfricaţi în faţa pisicilor ar elimina şi alte anxietăţi

În chestionarul nostru, persoanele infectate spun că se tem mai puțin decât persoanele neinfectate. I-am întrebat cât de tare se tem de păduri paraziti rozatoare, de exemplu, și cei infectați spun că nu se tem prea tare. Au și reacții mai puțin rapide. Când persoanele infectate traversează strada și aud un claxon, nu fug și nu se feresc.

Dacă toxoplasmoza e corelată cu schizofrenia, OCD-ul și tendințele suicidale — toate acestea par să fie lucruri care izolează un individ de siguranța grupului lor social și paraziti rozatoare șansele să fie mâncat de o felină mare.

Ultima ora

Da, e posibil ca acesta să fie motivul. La fel ca și în cazul rozătoarelor, se întâmplă ca oamenii să fie atrași de urina de pisică?

ciuperci de plop simptomele paraziților la copiii mici

Da, am observat acest fenomen al atracției fatale la oameni. Bărbații infectați au evaluat mirosul diluat de urină a felinelor ca fiind mai plăcut. Participanții la studiu nu știau dacă sunt infectați sau nu și nici nu știau ce miros.

Am folosit 12 mostre de urină de la diverse animale și li s-a cerut să evalueze cât de plăcut sau nu e mirosul. Tiparul a devenit destul de clar când am analizat rezultatele.