Parazit anal. Meniu de navigare


Viermi plați Platyhelminthes [ modificare modificare sursă ] Tenia este un vierme plat parazit, care se dezvoltă în corpul a două gazde: omul, gazda principală în intestinul căruia trăiește și produce ouă, și porcul sau vitele cornute mari, gazde intermediare în care se dezvoltă larvele.

gestionarea eficientă a paraziților pentru întreaga familie giardia behandeling mens

Corpul ei are o lungime de metri, fiind segmentat și având culoarea albă. La capătul anterior parazit anal găsește o umflătură numita scolex pe care se află 4 ventuze și o coroană dubla de cârlige cu care se prinde de peretii intestinului.

Infecţia cu Giardia (giardiaza)

Între scolex și corp se află parazit anal. În ultimele segmente se formeaza în jur de De aici ele împreună cu iarba sau apa pătrund în stomacul animalelor, unde se dezvoltă parazit anal larve. Din stomac parazit anal trec în sînge care le transportă în mușchi unde se transformă în cistireci - vezicule de mărimea bobului de mazăre care conțin capul și un gât scurt al teniei Omul se poate infecta cu tenie dacă consumă carne, care n-a fost suficient prelucrată termic fiartă sau prăjităcu cisticerci viabili.

Dacă cisticercii ajung în intestinul omului din ei se dezvoltă viermele matur.

  • Aceștia se dezvoltă în mare parte în intestinul subțire, putând să migreze în tot restul corpului.
  • Вебасист » Paraziții intestinali - atentat la sănătatea noastră
  • Oxiuriază - Wikipedia

Tenia, în urma metabolismului propriu, excretă în organismul gazdei substanțe toxice, care dereglează funcțiile intestinului și provoacă intoxicarea gazdei. Viermele-de-galbează are aspectul unei semințe de dovleac, atingând o lungime centimetri și având culoare alb-gălbuie.

El parazitează ficatul oilor, provocând boala numita galbează.

Parazitozele intestinale: giardioza si ascaridioza

Datorită vieții de parazit la el nu sunt prezente aparatul circulator și cel respirator, având în schimb un aparat gastro-vascular, care bacterie xylella olivier locul aparatelui digestiv și circulator. Mai posedă un orificiu buco-anal și cordoane ramificate. Sistemul nervos este reprezentat de niște aglomerari de ganglioni, fiind de tip ganglionar.

Reproducerea este sexuată, la fel ca cea a teniei. Viermi cilindrici Nematoda [ modificare modificare sursă ] Ascaridanumită popular limbric, este un vierme cilindric parazit de culoarea alb-galbuie și are o lungime de circa centimetri.

Vierme - Wikipedia

Orificiul bucal se află la capătul anterior, iar cel anal se afla la capătul posterior. Femela depune circa Ele sunt eliminate cu excrementele gazdei.

parazit anal

Ouale ajungâng in corpul omului sanătos și se transforma în larve, provocând ascaridioza. Viermi inelați Annelida [ modificare modificare sursă ] Majoritatea viermilor inelați au corpul cilindric, segmentat în inele numite metamere. Numărul segmentelor în funcție de specie ajunge până la Pe fiecare metamer se află niște perișori parazit anal și elastici, numiți chețicare servesc la fixarea corpului de substrat.

Infecţia cu Giardia (giardiaza)

Corpul viermilor inelați este cilindric, slab sau turtit parazit anal, cu lungimea între 0,2 mm și 3 m. Culoarea corpului variază de la alb sau brun întunecat pînă la verde sau roșu. Organele interne ale viermilor inelați se află în cavitatea corpului propriu-zisă, care parazit anal împărțită în camere prin pereți transversali septe.

Fiecare cameră internă corespunde unui metamer.

hpv risk for cancer

Parazit anal inelați pot fi parazit anal lipitorile sau neparaziți râma. Râma are corpul acoperit cu o piele subtire, umeda, si bogat vascularizata, masurand centimetri lungime. Orificiul bucal se afla la capatul anterior, iar cel anal se afla la capatul posterior.

Corpul este format din inele, de aici si numele de inelati.

Account Options

Inelelor circulare le corespund pereti despartitori. Ea se poate regenera. Ventral,rama are cate 4 perechi de peri scurti si aspri,numiti cheti. Râma se hraneste cu substante organice din sol, eliminandu-le prin orificiul anal. Nu are aparat respirator. Respira prin piele.

Infectia cu giardia (giardioza)

Vasele de sange sunt reprezentate de vasul dorsal si cel parazit anal, cate unul pentru fiecare inel, sangele este rosu, dar nu prezinta inima. Sistemul nervos este ganglionar, ventral si scalariform.

  • Cum ne afectează infestarea cu paraziți intestinali După cum se știe, complicațiile produse de paraziții intestinali pot fi multiple, având în vedere că este afectată zona din corp cel mai mult interesată în susținerea imunitară a organismului, flora intestinală.
  • Parazitozele intestinale: giardioza si ascaridioza | Regina Maria
  • Peritoneal cancer recurrence survival
  • Helminth infection rates

Ganglionii dintr-un inel sunt legati cu ganglionii din celelalte inele. Rama este hermafrodita.

Ne interesează părerea ta!

Organele de inmultire se afla in treimea anterioara a corpului. Indivizii pot face schimb de organe sexuale. Ouale sunt depuse intr-un cocon. Din oua ies rame mici.

parazit anal viermi tratamentul copiilor sub 3 ani

Lipitorile sunt viermi inelați, majoritatea paraziți, care se hrănec cu sângele animalelor superioare, dar există și lipitori libere care se hrănesc cu larve și râme. Majoritatea speciilor trăiesc în lacuri și ape curgătoare.

Parasites 12 Detox Forte, pret 41,00 RON-Herbagetica

Lipitorile parazite au câte o ventuză cu care se fixează de corpul victimei. Cavitatea bucala prezinta o ventuza bucala cu parazit anal falci chitinoase care au forma parazit anal Y. O lipitoare poate suge până la 32 grame de sânge, ce nu e coagulează un timp îndelungat, deoarece glandele intestinale ale acestei animale secretă o substanță anticoagulantă, numită hirudină.

intraductal papillomas causes cancer bucal triptico

Ea este utilizată în medicină în pecial specia Hirudo medicinalis. Alți viermi paraziți[ modificare modificare sursă ] Oxiurul trăiește în intestinul gros. Ei sunt mici de vreo milimetri și au culoare alba. Noaptea femelele ies in jurul orificiului anal și depun oua determinand mancarime.