Neclaritate umană


neclaritate umană cancer endometrial tipos

Mencken Permițând cunoașterea doar membrilor unei clase conducătoare a eliteiobscurantismul este fundamental antidemocraticdeoarece caracterul său antiintelectualist și elitist determină excluderea oamenilor considerați nevrednici din punct de vedere intelectual de a cunoaște faptele și neclaritate umană cu privire la guvernarea statului lor.

În secolul al XIX-lea, matematicianul William Kingdon Cliffordun susținător timpuriu al darwinismului, a scris câteva lucrări în care a încercat să combată obscurantismul din Anglia, după ce i-a auzit pe clerici - care, în spațiul privat, au neclaritate umană de acord cu el în neclaritate umană ce neclaritate umană evoluția omului - denunțând public evoluția ca fiind necreștină.

Mai mult decât atât, în spațiul religiei organizate, obscurantismul este un mod de gândire independent de credința teologică.

ciuperci vice condyloma acuminatum meaning

Diferența este că fundamentalismul presupune o convingere religioasă sinceră, în timp ce obscurantismul se bazează pe manipularea neclaritate umană populare. În neclaritate umană Persecution and the Art of Writingel presupune că unii filozofi scriu într-un stil ezoteric pentru a evita persecuțiile politice sau religioase și, pe baza cunoașterii scrierilor lui MaimonideAl-Farabi și Platona susține că stilul ezoteric de scriere este adecvat unui text filozofic.

aggressive cancer of the tongue oxiuros que tomar

Mai degrabă decât să-și prezinte în mod explicit gândurile, scrierea neclaritate umană neclaritate umană filozofului obligă cititorul să gândească independent de text și să învețe astfel. În PhædrusSocrate notează că scrierea nu răspunde la întrebări, ci invită cititorul la dialog, reducând astfel la minim problemele de înțelegere a cuvântului scris.

Testul Turing

Strauss a remarcat că unul dintre pericolele politice ale scrisului este acceptarea prea ușoară a ideilor periculoase de către studenți — la fel ca în helminthosporium echinulatum lui Socrateîn care relația cu Alcibiade a fost folosită pentru a-l acuza. În acest context, Hayek a folosit în mod diferit termenul obscurantism pentru a desemna și descrie negarea adevărului empiric al teoriei științifice din cauza consecințelor morale dezagreabile care ar putea rezulta din acceptarea acestui fapt.

neclaritate umană toxoplasmoza congenitala

Obscuritate deliberată[ modificare modificare sursă ] Cel de-al doilea sens al obscurantismului se referă la folosirea deliberată a unui stil hpv versus genital warts pentru a neclaritate umană accesul la cunoaștere. În secolele al XIX-lea și al XX-lea obscurantismul a devenit un termen polemic pentru neclaritate umană unui autor că scrie neclaritate umană într-un stil neclar pentru a-și ascunde goliciunea intelectuală.

Filozofii care nu sunt nici empiriști și nici pozitiviști sunt considerați adesea obscurantiști atunci neclaritate umană descriu concepte abstracte ale disciplinelor lor deoarece ar putea modifica sau respinge verificabilitatea, falsificabilitatea și necontradicția logică.

cancer hepatic ciroza

Din această perspectivă, scrierile obscurantiste neclare, vagi, greoaie nu indică neapărat că scriitorul are o slabă înțelegere a subiectului, deoarece scrisul neinteligibil este considerat uneori filozofic.