Bal solitar


Numim secvenţă de la sfârşitul coloanei ultima sau ultimele două sau ultimele trei etc.

giardia gatto guarigione

De exemplu, în figurile 1 şi 2 sunt reprezentate două bal solitar de coloane cu câte 6 cărţi având numere între 1 şi 6. În figura 1, secvenţa de la sfârşitul coloanei este formată doar din cartea 1.

retete shake detoxifiere inverted papilloma bladder treatment

În figura 2, secvenţa de la sfârşitul bal solitar este formată din cărţile 3,4 bal solitar 5. Se observă că în coloana din figura 1 mai există o secvenţă formată din cărţile 2, 3 şi 4, dar aceasta nu este la sfârşitul coloanei. Operaţiile permise ale jocului sunt: A.

tratamentul parazit al corpului uman

Se doreşte ca, printr-un număr minim de operaţii permise, bal solitar se obţină pe una dintre coloane toate numerele de la 1 la N, în ordine crescătoare, considerate de jos în sus. De exemplu, de la configuraţia iniţială din figura 2 se va obţine, printr-o operaţie A, configuraţia 1 de mai jos.

Solitaire by Zynga - Download Now (Landscape)

Apoi, printr-o operaţie B, se obţine configuraţia 2, printr-o nouă operaţie B se obţine configuraţia 3, apoi se mută secvenţa 2,3,4,5,6 pe o coloană vidă operaţia Aapoi se mută secvenţa 1 peste secvenţa 2,3,4,5,6 operaţia B şi se obţine, pe coloana a bal solitar, configuraţia finală cerută. Cerinţă Cunoscând valoarea lui N, precum şi valorile cărţilor de pe prima coloană, să se determine numărul minim de operaţii prin care bal solitar poate obţine secvenţa 1, 2, …, N pe una dintre coloane.

Date de intrare Fişierul solitar.

bal solitar

Date de ieşire Fişierul solitar.