Schistosoma japonicum


Poate afecta tractul urinar sau intestinul.

cheloo revelion bacterii marite in urina

Printre simptomele bolii se numără dureri abdominale, diareescaune sangvinolente sau prezența sângelui în urină. În cazul pacienților infectați cronic, boala poate provoca afectarea funcției hepatice, insuficiență renală, infertilitate schistosoma japonicum cancer de vezică urinară. La copii, boala poate cauza întârziere în dezvoltare și dificultăți de învățare.

schistosoma japonicum warts on tongue and throat

Acești paraziți sunt eliberați de melci de apă dulce infectați. Boala este cel schistosoma japonicum des întâlnită în rândul copiilor din țările în curs de dezvoltare, deoarece este mai probabil ca aceștia să se joace în apa infectată.

traitement du papillomavirus chez la femme tratamentul paraziților împotriva nematodelor

Alte grupuri de risc ridicat includ fermierii, pescarii și oamenii care folosesc apă infectată pentru schistosoma japonicum zilnice. Boala poate fi, de asemenea, depistată prin găsirea anticorpilor schistosoma japonicum sânge.

schistosoma japonicum hpv frottis ascus

În zonele în care boala este frecvent întâlnită, poate fi aplicat anual tratamentul concomitent al întregului grup cu medicamentul praziquantel. Acest lucru urmărește reducerea numărului de persoane infectate și, prin urmare, reducerea răspândirii bolii.

schistosoma japonicum

Praziquantel este, de asemenea, medicamentul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru tratarea persoanelor.