Reproducerea nematodei


Sunt active, flexibile, alungite i triesc pe suprafee umede sau n medii lichide.

exemple de prădători și paraziți cancer colon markers

Pn la ora actual se cunosc peste Au corpul fusiform, circular n seciune transversal, nearticulat i prezint simetrie bilateral. La exterior corpul este acoperit cu o cuticul chitinizat, striat dar cu o striaie aparent, pe care se pot observa reproducerea nematodei i formaiuni chitinoase.

Lungimea corpului variaz de la 0,10 la mm medinensis sau poate chiar mai mari. Orificiul bucal se deschide anterior, fiind nconjurat de trei buze, iar orificiul anal se deschide subterminal, posterior.

Account Options

La femele, orificiul genital se deschide separat de cel anal n timp ce la masculi gonoductele se deschid n partea terminal a tubului digestiv, care se transform astfel n cavitate cloacal. Majoritatea nematodelor au corpul lung i subire dar exist i specii cu corpul reproducerea nematodei, ngroat median, cu extremitile mai subiri. La unele specii exist un puternic dimorfism sexual, femela are corpul globulos, n form de sac reproducerea nematodei de lmie, ca urmare a degenerrii muchilor somatici n urma adaptrii la un mod de via sedentar, n acelai timp masculul este vermiform i svelt fam.

Caracterizare general Corpul nematozilor este acoperit cu o cuticul rezistent, flexibil i elastic care cptuete i organele interne. Cuticula este elastic, necelular,compus din mai multe straturi de natur hipodermal.

Încărcat de

Sub reproducerea nematodei se gsete hipodermul cu aspect sinciial, dup care urmeaz musculatura. La nivelul peretelui corpului se disting patru ngrori cuticulare longitudinale - una dorsal, una ventral i dou laterale - care strbat corpul din zona cefalic pn la cea codal, mprind i pn la 1m Dracunculus musculatura n patru zone.

What Are Nematodes? Nematode Under A Microscope

Nematodele au musculatura dispus ntr-un singur strat, iar celulele sunt de un tip special, fiind formate reproducerea nematodei parte contractil, aflat n contact cu tegumentul, i o parte veziculoas, lipsit de elemente contractile care conine nucleul i care atrn n cavitatea intern a corpului. Aceast parte veziculoas se continu cu reproducerea nematodei prelungire reproducerea nematodei vine n contact cu unul din cele dou cordoane nervoase principale - dorsal sau ventral.

Curs 1- Nematologie Generala

In acest mod, la nematode se nregistreaz un mod original de conectare neuro-muscular. El este mprit n trei regiuni distincte: cap, trunchi i coad. Musculatura este constituit din celule de tip mioepitelial, aceasta mpreun cu tegumentul formeaz o teac musculo-cutanat care protejeaz cavitatea visceral. Cavitatea visceral este o cavitate primar i se numete schizocel sau pseudocelom deoarece musculatura i organele interne nu sunt nvelite n endotelii de origine mezodermic.

  • Curs 1- Nematologie Generala
  • Virusul papiloma uman- simptome
  • Invitat solitar
  • Trichinella spiralis se localizeaza in stadiul adult in ileon Ciclul evolutiv - este autoheterogen, organismul uman fiind si gazda definitiva si gazda intermediara.
  • Vierme - Wikipedia

Mezenchimul este reproducerea nematodei regresie. Lichidul aflat n cavitatea intern are o presiune mai mare dect cea a mediului extern, i are o consisten gelatinoas, n acest mod realiznd un reproducerea nematodei de hidroschelet. In interiorul cavitii interne se disting fibre i lamele reproducerea nematodei dispuse n toate direciile.

reproducerea nematodei papillon zeugma suite

Orificiul bucal este dispus anterior iar cel anal reproducerea nematodei. Aparatul circulator i aparatul respirator lipsesc, ceea reproducerea nematodei constituie caracter de inferioritate comun metazoarelor; sexele sunt separate, segmentarea oului este simpl, de tip bilateral, manifestnd tendina de segmentare n spiral, iar dezvoltarea postembrionar se realizeaz prin nprliri din cauza cuticulei tari, care mpiedic creterea.

Organizarea intern Cuticula este de natur hipodermic, are structur elastic i necelular fiind compus din mai multe straturi. Ea acoper corpul n ntregime i cptuete cavitatea stomei, lumenul esofagului, rectul, anusul, cloaca, vaginul, canalele i porii excretori precum i reproducerea nematodei organe senzoriale.

Clasa Nematode

Cuticula ntrerupe adesea inelarea corpului formnd cmpurile laterale constituite din linii longitudinale, a cror numr i dispunere variaz de la un grup de specii la altul. Formaiunile cuticulare sunt: capsula cefalic, papilele, setele, perii, etc. Cuticula ntrerupe inelarea corpului formnd aanumitele cmpuri laterale, constituite din linii longitudinale, iar numrul lor precum i modul lor de dispunere constituie criterii de determinare a speciilor.

Musculatura se afl reproducerea nematodei sub stratul hipodermic i este reprezentat de un strat de muchi longitudinali bine dezvoltai, divizai n patru cmpuri musculare laterale.

reproducerea nematodei smoothie vert detoxifiant

La acetia se adaug muchii speciali care controleaz micrile pieselor bucale, ale intestinului i ale organului copulator. Partea interioar a hipodermului i cele patru fascicule musculare longitudinale delimiteaz o cavitate de-a lungul ntregului corp, numit cavitate intern.

Modifică text Nematodele sau viermii cilindrici reprezintă o încrengătură de viermi pseudocelomați. Încrengătura include una dintre cele mai diverse grupe de animale. Este foarte dificil să distingem speciile de nematode. Până în prezent au fost descrise peste 28 de mii de specii, din care peste

Ea reproducerea nematodei larg i este plin cu un lichid gelatinos n care se gsesc organele interne aparatul digestiv i cel genital. Acest lichid se numete lichid celomic. Aparatul digestiv se compune din mai multe pri difereniate succesiv de la cap i pn la extremitatea posterioar a corpului, dup cum urmeaz: orificiul bucal, cavitatea somatic reproducerea nematodei cu un stilet, esofagul, intestinul, prerect, rect i orificiul anal.

Tubul digestiv este simplu, rectiliniu.

Mult mai mult decât documente.

Orificiul bucal se continu cu un faringe musculos i prevzut uneori cu denticuli chitinoi la formele rpitoare sau cu stilei la unele forme fitofage cu seciune triunghiular. Faringele reproducerea nematodei rolul unei pompe aspiratoare, prezentnd la unele specii dilataii - bulbii faringieni. Faringele se continu cu scaunul viermului alb intestin reproducerea nematodei cilindric, cu lumenul mai gros, care strbate aproape toat lungimea corpului.

Intestinul mediu se deschide n intestinul posterior, care este scurt i cu lumenul ngust. Zona terminal a intestinului posterior se difereniaz ntr-un rect.