Paraziți marginali. Ghid Identificare Paraziti Word


paraziți marginali pastile pentru tratamentul viermilor umani

Jump to navigation Jump to search Imagine la microscopul electronic a Protopolystoma xenopodis, un [1] Siluetele corpurilor unor monogeneeni poliopistocotileeni. Haptorul e partea posterioară a corpului, în partea de jos a fiecărei siluete.

sirop nikvorm pareri

Haptorul este dispus paraziți marginali jos, după partea îngustată Haptorul este organul de atașare al monogeneeniloro clasă de platelminți paraziți. Mai este numit paraziți marginali opistohaptor opistho-: în spate pentru a sublinia faptul că este dispus posterior și pentru a-l diferenția de prohaptor pro-: în paraziți marginali structură glandulară la capătul anterior al corpului.

Conform lui Yamaguti[3] principalul organ adeziv al monogeneenilor, haptorul, este posterior, de formă generală discoidală, musculos, poate fi împărțit în alveole sau loculi, prezintă de obicei structuri de ancorare, are aproape întotdeauna cârlige larvale marginale, sau paraziți marginali găsește într-o formă redusă cu structuri de ancorare.

sarcoma cancer statistics ce pastile ucid tot felul de viermi

Paraziți marginali poate consta din ventuze simetrice sau asimetrice, atașate direct de bază sau cu o tulpină, și cleme cu sau fără sclerit de susținere; organe accesorii de susținere pot fi prezente sub formă de platoșe, cute sau anexe. Structura haptorului este diferită între cele două subclase ale clasei Monogenea, Monopisthocotylea și Polyopisthocotyleași reprezintă o parte importantă a diferențierii între ele.

La Monopisthocotylea, haptorul constă dintr-o singură unitate de atașare simetrică, și nu prezintă niciodată cleme.

paraziți marginali paraziți în tratamentul creierului

La Polyopisthocotylea, haptorul prezintă câteva cleme și ventuze, și e deseori asimetric.