Papillomavirus episteme. Gardasil 9, human papillomavirus 9-valent ?· HPV 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 și 58): • leziuni…


Reproduction is authorised provided the source is acknowledged.

Gardasil 9, human papillomavirus 9-valent ?· HPV 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 și 58): • leziuni…

Documentul explic modul n care agenia a evaluat medicamentul, pentru a recomanda autorizarea n Uniunea European UE i condiiile de utilizare. Scopul papillomavirus episteme nu este s ofere recomandri practice referitoare la utilizarea Gardasil 9. Pentru informaii practice privind utilizarea Gardasil 9, pacienii trebuie s citeasc prospectul sau s se adreseze medicului sau farmacistului.

Papillomavirus episteme mai mult decât documente. Papillomavirus episteme, Lista Proiecte TE Ecologia ecologică Abstract Papilomavirusurile infectează multe vertebrate, inclusiv păsările. Infecțiile persistente de către unele tulpini pot provoca proliferarea malignă a celulelor adică papillomavirus episteme infecțiile mai tipice cauzează tumori benigne sau pot fi complet subclinice. Uneori se înregistrează tumori extinse, persistente - în special în rasaduri și oameni.

Ce este Gardasil 9 i pentru ce se utilizeaz? Gardasil 9 este un vaccin utilizat la brbai i papillomavirus episteme femei ncepnd cu vrsta de nou ani pentru protejarea mpotriva urmtoarelor afeciuni cauzate de nou tipuri ale papilomavirusului uman tipurile HPV 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 i 58 : leziuni premaligne excrescene i cancere care afecteaz colul uterin, vulva sau vaginul i anusul; veruci genitale.

Gardasil 9 se administreaz conform recomandrilor oficiale.

314982792-Lista-Proiecte-TE-2014.pdf

Vaccinul conine proteine purificate din cele nou tipuri de HPV enumerate mai sus. Cum se utilizeaz Gardasil 9?

detoxifiere cu ulei de floarea soarelui

Gardasil 9 este o suspensie injectabil disponibil n flacoane sau seringi preumplute. De obicei, Gardasil 9 se administreaz n conformitate cu o schem de administrare cu dou doze sau cu trei doze, pentru brbai i femei cu vrste cuprinse ntre 9 i 14 ani, i cu o schem de administrare cu trei doze pentru brbai i femei cu vrsta peste 15 ani.

Pentru o schem de administrare cu dou doze, a doua doz trebuie administrat n interval de 5 - 13 luni de la prima doz.

papillomavirus episteme how to remove papilloma on neck

Trebuie fcut o pauz de cel puin o lun ntre prima i a doua doz i de cel puin trei luni ntre a doua i a treia doz, iar toate dozele trebuie administrate n interval de un an. Se recomand ca persoanele crora li se administreaz prima doz de Gardasil 9 s finalizeze regimul papillomavirus episteme dozare cu acest medicament.

Vaccinul papillomavirus episteme administreaz prin injecie intramuscular, de preferin n umr sau n coaps.

comprimate cu capsulă parazită medicamente pentru diferite tipuri de viermi

Vaccinul se poate obine numai pe baz de reet. Cum acioneaz Gardasil 9? Papilomavirusurile umane sunt virusuri care cauzeaz verucoziti i creteri anormale ale esuturilor.

Exist peste de tipuri de papilomavirus, unele dintre acestea fiind asociate cu cancerele anogenitale, att la brbai ct i la femei.

Lista Proiecte TE

Tipurile 16 i 18 de HPV determin marea majoritate a cancerelor de col uterin i anale, iar tipurile 6 papillomavirus episteme 11 de HPV determin cele mai multe cancere genitale. Toate papilomavirusurile prezint un nveli sau o capsid format din proteine numite proteine L1.

Gardasil 9 conine proteinele L1 purificate pentru cele nou tipuri papillomavirus episteme HPV de mai sus, produse printr-o metod cunoscut sub denumirea de tehnologia ADN-ului recombinant. Proteinele sunt grupate n particule asemntoare virusului structuri care arat ca HPV, pentru ca papillomavirus episteme s le poat recunoate uor. Aceste particule asemntoare virusului nu pot cauza infecii sau boala. Cnd vaccinul este administrat unui pacient, sistemul imunitar produce anticorpi papillomavirus episteme proteinelor L1.

Dup vaccinare, sistemul imunitar poate s produc mai repede anticorpi cnd este expus la virusuri reale. Aceasta va ajuta la asigurarea proteciei mpotriva bolilor cauzate de aceste virusuri.

papillomavirus episteme stadiul invaziv al viermilor rotunzi umani

Vaccinul conine i un adjuvant, un compus care conine aluminiu, pentru a stimula un rspuns mai bun. Ce beneficii a prezentat Gardasil 9 pe parcursul studiilor?

Primul studiu a urmrit eficacitatea Gardasil 9 la peste 14 de femei cu vrste cuprinse ntre 16 i 26 de ani.

Lista Proiecte TE

Studiul a urmrit cte femei dintre cele crora li s-a administrat Gardasil 9 au dezvoltat boala excrescene sau cancer din cauza infeciei cu HPV cauzate de tipurile 31, 33, 45, 52 i 58 de HPV n comparaie cu vaccinul Gardasil un vaccin autorizat anterior care protejeaz mpotriva tipurilor 6, 11, 16 i Acest studiu a demonstrat c 1 femeie din 6 vaccinate cu 3 doze de Gardasil 9 a dezvoltat boala asociat cu tipurile 31, 33, papillomavirus episteme, 52 i 58 de HPV, fa de 30 de femei din 6 vaccinate cu 3 doze de Gardasil.

De asemenea, studiul a demonstrat c nivelurile de anticorpi mpotriva tipurilor 6, 11, 16 i 18 au fost adecvate pentru a proteja mpotriva acestor papillomavirus episteme tipuri de infecii cu HPV. Femeile au fost urmrite timp de aproximativ trei ani i jumtate papillomavirus episteme a treia doz de vaccin.

Al doilea studiu, la 3 de subieci, a comparat efectul Gardasil 9 la fete i biei cu vrste cuprinse ntre 9 i 15 ani cu efectul Gardasil 9 la femei tinere cu vrste cuprinse ntre 16 i 26 de ani.

Principala msur a eficacitii a fost producerea de anticorpi mpotriva tipurilor 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 i 58 de HPV la o lun dup administrarea celei de a treia doze.

Încărcat de

Al treilea studiu a comparat efectul Gardasil 9 cu efectul Gardasil la de fete cu vrste cuprinse ntre 9 i 15 ani. Studiul a urmrit producerea de anticorpi la o lun dup a treia doz i a demonstrat c fetele vaccinate cu Gardasil 9 prezint niveluri de protecie mpotriva papillomavirus episteme 6, 11, 16 i 18 asemntoare cu ale fetelor vaccinate cu Gardasil.

Al patrulea studiu principal a comparat nivelurile de anticorpi mpotriva tuturor celor nou tipuri papillomavirus episteme HPV dup a treia doz la aproximativ 1 de brbai tineri cu vrste cuprinse ntre 16 i 26 de ani cu cele papillomavirus episteme la 1 de femei cu vrste cuprinse ntre 16 i 26 de ani.

  1. Papillomavirus episteme persistente de către unele tulpini pot provoca proliferarea malignă a celulelor adică cancerdeși infecțiile mai tipice cauzează tumori benigne sau pot fi complet subclinice.
  2. Сьюзан в ужасе смотрела на экран.

Studiul a stabilit c Gardasil 9 stimuleaz niveluri asemntoare de protecie mpotriva tuturor celor nou tipuri de virus la brbai i la femei. Al cincilea studiu principal, la care au participat 1 subieci a comparat efectul schemei de administrare cu dou doze de Gardasil 9 cu o schem de administrare cu trei doze.

Studiul a urmrit producerea de papillomavirus episteme la o lun dup ultima doz i a demonstrat c fetele i bieii crora li s-au administrat dou doze de Gardasil 9 prezint niveluri papillomavirus episteme protecie mpotriva tuturor celor nou tipuri de virus asemntoare cu ale fetelor i femeilor crora li s-au administrat trei doze de Gardasil 9. Care sunt riscurile asociate cu Gardasil 9? De obicei, aceste efecte secundare au fost uoare sau moderate.

Pentru lista complet a efectelor secundare raportate asociate cu Gardasil 9, consultai prospectul. La pacienii care prezint semne de alergie dup o doz de Gardasil 9 sau de vaccinuri anterioare acestuia, Gardasil sau Silgard trebuie oprit schema de vaccinare sau nu trebuie s li se administreze Gardasil 9 deloc. Pentru lista complet de restricii, consultai prospectul. De ce a fost aprobat Gardasil 9?

Comitetul pentru medicamente de papillomavirus episteme uman CHMP al ageniei a hotrt c beneficiile Gardasil 9 sunt mai mari dect riscurile asociate i a recomandat aprobarea utilizrii sale n UE.

HPV and Cancer Risk

CHMP a considerat c Gardasil 9 ofer o protecie mai ampl mpotriva cancerului dect precursorul Gardasil, ntruct protejeaz mpotriva a 5 tipuri noi de HPV 31, 33, 45, 52 i 58 care, dei sunt mai puin frecvente dect tipurile 16 i 18, sunt considerate, de asemenea, tipuri HPV de mare risc.

Astfel, se preconizeaz c Gardasil 9 va preveni majoritatea cancerelor de col uterin, vaginale papillomavirus episteme vulvare i a leziunilor premaligne, precum i a verucilor genitale asociate cu HPV.

Ecologia ecologică Abstract Papilomavirusurile infectează multe vertebrate, inclusiv păsările. Infecțiile persistente de către unele tulpini pot provoca proliferarea malignă a celulelor adică cancerdeși infecțiile mai tipice cauzează tumori benigne sau pot fi complet subclinice.

Ce msuri se iau pentru utilizarea sigur i eficace a Gardasil 9? A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Gardasil 9 s fie utilizat n cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, n Rezumatul caracteristicilor produsului i n prospectul pentru Gardasil 9, au fost incluse informaii referitoare la siguran, printre care i msurile corespunztoare de precauie care trebuie respectate de personalul medical i de pacieni. Informaii papillomavirus episteme sunt disponibile n rezumatul planului de management al riscurilor.