Oxiuri mici. Cum poţi scăpa de viermii intestinali.


Oxiurii – paraziti intestinali

Infecția parazitară oxiuri mici oxiuri Infecția cu oxiuri oxiuroză sau oxiuriază oxiuri mici foarte întâlnită, atât în rândul copiilor, cât și al adulților și afectează toate categoriile sociale. Ce este infecția cu oxiuri? Oxiuri mici Enterobius vermicularis, alături de recent descoperitul Enterobius gregoriieste un vierme nematod parazit mic, de aproximativ 1 cm lungime, rotund, alb-gălbui, care trăiește la suprafața mucoasei colonului ființelor umane.

Oxiuriaza este o oxiuri mici larg răspândită pe tot globul, afectând toate clasele sociale. Poate afecta copiii din colectivități, persoanele vârstnice și pacienții din spitalele psihiatrice sau alte spitale cu internare de durată.

enterobius vermicularis life cycle animation

Care sunt simptomele infecției cu oxiuri? Simptomul principal este reprezentat de pruritul mâncărimea anal și perianal, mai ales nocturn, când este mai accentuat. Intensitatea acestuia este variabilă, dar dacă pruritul este sever, poate afecta calitatea somnului, forțând persoana infectată să se scarpine.

Oxiuroza (Enterobioza)

Activitatea femelelor este mai intensă noaptea, fiind favorizată de umiditatea și temperatura mai ridicată. În unele cazuri, acești paraziți pot fi observați în regiunea anală sau în pliurile mucoasei oxiuri mici, în scaun sau pe lenjerie. Cum se transmit oxiurii? Infecția cu oxiuri se răspândește foarte ușor. Sursa de infecție oxiuri mici reprezentată de persoana infestată cu aceștia.

unguentul este un măgar al paraziților fergus în apă

Copiii mici, din colectivități, sunt mai predispuși infecției, nefiind obișnuiți și conștienți de importanța spălării frecvente a mâinilor și adesea ei sunt cei care răspândesc infecția și celorlalți membri ai familiei. Atunci când pacientul se scarpină, pe mâinile și sub unghiile acestuia ajung ouăle depuse, care sunt transmise cu ușurință altor oxiuri mici și pe diferite suprafețe sau obiecte, unde în condiții de temperatură și umiditate prielnice pot rezista chiar și 3 săptămâni.

Cum știu dacă copilul are viermișori

Contaminarea se mai poate face prin inhalare, de exemplu prin scuturarea lenjeriei de pat, contaminate în prealabil cu ouăle parazitului, ștergerea oxiuri oxiuri mici sau măturare, ouăle fiind foarte ușoare și putând fi purtate de vânt cu ușurință.

Autoinfecția este o altă modalitate de transmitere directă a ouălor din zona anală și perianală, prin intermediul mâinilor și unghiilor contaminate, și alături de o igienă precară, se creează astfel un cerc vicios.

Animalele de companie câini, pisici nu pot transmite oxiurii.

cum să râpă un copil

Omul este singurul rezervor animal al acestora. Pot însă să colecționeze ouăle pe blana lor și ulterior să constituie o sursă de infecție.

Enterobiaza

Cum diagnosticăm infecția cu oxiuri? Testul de amprentă anală cu banda scotch sau celofan este cea mai eficientă metodă de depistare a ouălor de oxiuri.

oxiuri mici

Recoltarea se face dimineața înaintea efectuării toaletei oxiuri mici și a defecării. Banda adezivă se aplică în jurul zonei anale și apoi aceasta este examinată la microscop.

Pentru o acuratețe cât mai mare a diagnosticului este recomandat ca procedeul să fie repetat timp de 3 zile consecutive. Cum se tratează infecția cu oxiuri? Infecția cu oxiuri se tratează ușor, tratamentul se face cu derivați de benzimidazol mebendazol, albendazol.

Oxiuriază - Wikipedia

Administrarea se face în doză unică, papilloma virus vaccino 9 valente se repetă oxiuri mici interval de 7 sau 14 zile, în funcție de substanța medicamentoasă recomandată. Se impune o igienă riguroasă și este necesară tratarea tuturor oxiuri mici din oxiuri mici, indiferent dacă prezintă sau nu simptome. Există câteva măsuri care trebuie respectate pentru a elimina oxiurii și pentru a preveni reinfecția: Spălarea tuturor așternuturilor, prosoapelor și a pijamalelor la o temperatură cât mai ridicată sau chiar fierberea acestora Tăierea unghiilor cât mai scurt și curățarea acestora cu o periuță Curățarea riguroasă a podelelor, blaturilor, jucăriilor — a tuturor suprafețelor sau obiectelor cu care persoana infestată a intrat în contact Aspirarea cu conștiinciozitate a covoarelor și carpetelor Evitarea scuturării lenjeriei de pat, a păturilor sau orice alte obiecte care ar putea fi contaminate Respectarea măsurilor riguroase de igienă spălarea mâinilor cu apă și săpun înainte de prepararea și consumarea alimentelor, după folosirea toaletei, după schimbarea scutecului, efectuarea zilnică a toaletei, schimbarea zilnică a lenjeriei intime, folosirea prosoapelor oxiuri mici și după terminarea tratamentului pentru a preveni reinfecția.