Ecdysozoans platyhelminthes, Platelminți - Wikipedia


Simple Animals: Sponges, Jellies, & Octopuses - Crash Course Biology #22

Caracteristici[ modificare modificare sursă ] Animalele au mai multe trăsături ce le diferențiază de alte viețuitoare. Animalele sunt organisme eucariote și pluricelulare[2] ecdysozoans platyhelminthes le separă de bacterii și de majoritatea protistelor. Ele au o hrănire heterotrofă[3] de obicei, digerând hrana într-un tub digestiv, ce le separă de plante și alge Ele se diferențiază de plante, alge și fungi prin lipsa pereților celulari rigizi.

Structură[ modificare modificare sursă ] Cu câteva excepții, în ecdysozoans platyhelminthes spongierii Phylum Porifera și Placozoaanimalele au corpul format din mai multe țesuturi.

Diferența dintre Platyhelminthes și Nematoda

Printre acestea se numără mușchiice se contractă, având rol important în locomoție, și țesutul nervos ce primește procesează, elaborează comenzi și trimite impulsuri nervoase. De asemenea, ecdysozoans platyhelminthes și un tub digestivcu una sau două ieșiri. Toate animalele sunt compuse din celule eucarioteînconjurate de o membrană pericelulară specifică, compusă din colagen și glicoproteide elastice. Acestea se pot calcifica, pentru a forma oase sau cochilii.

Platelminți

În timpul dezvoltării ele formează o structură de bază flexibilă pe care celulele se pot reorganiza, făcând posibilă crearea structurilor complexe. În contrast, alte organisme multicelulare, ca plantele și fungii, ecdysozoans platyhelminthes celulele fixate din cauza pereților celulari, dezvoltându-se prin creștere progresivă. O celulă din plămânul unei salamandre.

  • Animalia (classifications) - Wikispecies
  • Recherche papillomavirus frottis
  • Termeni cheie: sistemul digestiv, viermii plane, nevertebrate, locomoție, nematoda, platyhelminthes, roundworms Ce sunt Platyhelminthes Platyhelminthes se referă la un șir de nevertebrate care cuprinde viermii plane.
  • ANON.

  • Что.

Anafaza mitozei. Colorație fluorescentă. Toate animalele se reproduc sexuat.

ecdysozoans platyhelminthes

Ele ecdysozoans platyhelminthes organe reproducătoare specializate ce, prin meiozăproduc spermatozoizi sau ovule. Acestea se unesc în procesul numit fecundație pentru a forma zigotul sau celula-oudin care se va dezvolta un organism nou. Unele animale sunt capabile și de reproducere asexuată.

Acest lucru poate avea loc prin parthenogenezăproces prin care se formează ouă fertile fără fecundație împerecheresau, în unele cazuri, prin fragmentareca de exemplu la spongieri.

Ce sunt Platyhelminthes

O altă modalitate de înmulțire asexuată este înmugurirea întâlnită tot la animalele inferioare spongieri, hidră. Zigotul începe să se dividă.

ecdysozoans platyhelminthes porumb helminthosporium turcicum

Va rezulta un conglomerat de celule cu aspect sferic numit morulă. Celulele continuă să se dividă și se dispun într-un singur strat, formând o sferă delimitată la exterior ecdysozoans platyhelminthes un singur strat de celule, numit blastoderm.

Acesta delimitează în interior o cavitate centrală numită blastocel plină cu lichid.

ecdysozoans platyhelminthes

Celulele se divid în continuare și la unul din polii blastulei pătrund în interiorul cavității. Rezultă o structură cu două straturi de celule, unul extern numit ectoderm ecdysozoans platyhelminthes unul intern, numit endoderm.

Endodermul delimitează o cavitate internă arhenteronul intestinul primitiv.

Caracterele comune mai importante ale platelminților[ modificare modificare sursă ] Au simetrie bilaterală, bine exprimată. Corpul este nesegmentat și lățit, puternic turtit dorso-ventral. În general corpul este unitar: foliaceu, fuziform, sau în formă de panglică, excepție făcând Eucestodele la care este împărțit în proglote, Au o extremitate cefalică care ecdysozoans platyhelminthes prevăzută cu organe de simț și, după împrejurări, cu organe de fixare. Celomul este slab dezvoltat, redus la unele cavități genitale.

Cavitatea arhentronul, prezintă o singură deschidere numită blastopor. Această structură nouă poartă numele de gastrulă Spongierii și celenteratele sunt organisme animale inferioare care rămân în acest stadiu doar cu ectoderm și ecdysozoans platyhelminthes și din această cauză se numesc animale didermice.

  • Peritoneal cancer nci
  • Papiloma sinonasal exofitico
  • Regnul Animalia
  • Diferența dintre Lophotrochozoa și Ecdysozoa Postat pe Lophotrochozoa vs Ecdysozoa Diferența dintre lophotrochozoa și ecdysozoa, cele două bilateriene majore, este discutată în acest articol.
  • Modifică text Un animal este un organism ființă vie pluricelular, heterotrofdeci care nu își poate produce el însuși substanțele organice necesare hrănirii cum fac plantele, algele și bacteriile albastre verzi prin fotosintezăfiind nevoit să folosească substanțe organice gata preparate luate din mediu.

Începând cu viermii structura gastrulei se complică, prin diferențierea unei a treia foițe embrionare mezodermulcare este localizat între ectoderm și endoderm. Aceste animale se numesc tridermice triploblastice.

Lophotrochozoa vs Ecdysozoa

Hrănirea și sursele de energie[ ecdysozoans platyhelminthes modificare ecdysozoans platyhelminthes ] Un uliu mâncându-și prada Majoritatea animalelor folosesc indirect energia solară. Plantele folosesc direct această energie pentru a transforma razele soarelui în zaharide simple în procesul numit fotosinteză.

Începând cu moleculele de dioxid de carbon CO2 și apă H2Ofotosinteza transformă energia solară în energie chimică stocată în legăturile glucozei C6H12O6 și eliberează oxigen O2. Ecdysozoans platyhelminthes zaharuri sunt folosite de plante la ecdysozoans platyhelminthes.

Morfologie[ modificare modificare sursă ] Ecdisozoarele sunt animale cu cuticulă alcătuită din trei straturi și sunt nevoiți să năpârlească periodic pentru a crește. Acest proces se numește ecdysis. La aceste animale lipsesc cilii locomotorii, la majoritatea sperma are aspect ameboid, iar segmentarea embrionilor nu este spiralată ca la alte protostome. Locomoția se efectuează cu ajutorul unor apendice. O caracteristică comună a onicoforelor, nematodelor și pantopodele este prezent unui faringe triradiant.

Când animalele mănâncă aceste plante sau mănâncă alte animale ce au mâncat plantezaharurile produse de plantă sunt folosite de animal. Ele sunt folosite direct de către animal pentru a crește sau, sunt descompuse, eliberând energie, necesară pentru diferitele procese ale acestuia.