Bacterii bucale
Bolile dinților[ modificare modificare sursă ] Sunt afectări reversibile sau ireversibile cel mai frecvent ale structurii și bacterii bucale dinților.
DE CE TREBUIE SA NE SPALAM
Bolile care afectează structura dinților pot fi ereditare moștenite genetic de la părințicongenitale sau dobândite. Structura dintelui poate fi afectată integral precum în cazul amelodentinogenezei imperfecte; parțial: bacterii bucale imperfectă.

În bacterii bucale cazuri dintele poate lipsi complet iar atunci se vorbește de anodonție dinții lipsesc pentru că nu s-au format. Bacterii bucale situație este frecvent întâlnită la anumiți dinți molarii de minte datorită procesului de preparate complexe pentru paraziți ca specie a oamenilor: nu mai avem nevoie de foarte mulți dinți deoarece s-a modificat alimentația față de acum Bolile structurale dobândite ale dinților au cauză traumatică, ex.

Caria dentară în formă incipientă este o formă de afectare reversibilă a structurii dinților. Uneori pot fi prezenți la nivelul arcadelor dentare dinți supranumerari.
Meniu de navigare
În general acești dinți nu sunt funcționali și creează probleme de aranjare pe arcadă a dinților normali. Dinte supranumerar pe linia mediană a bacterii bucale maxilarului superior: meziodens Mijloace de igienizare a cavității bucale[ modificare modificare sursă ] Periuța de dinți trebuie folosită de cel puțin 2 ori pe zi,trebuie schimbată o dată la luni.
Periajul electronic este o altă modalitate de a curăța dinții care s-a dovedit foarte eficientă.

Periajul manual este esențial pentru curățarea dinților și a gingiilor. Este mult mai important cum te speli pe dinți decât cât timp petreci în acest sens. Periajul trebuie făcut ușor,curățând concomitent bacterii bucale gingia.

Se perie ușor fațadele dinților dinspre gingie spre marginea liberă a dinților,atât la exterior cât și pe latura interioară,spre limbă. Periajul se face în plan orizontal,dar și vertical.
