Agenți antifungici. Antifungal antibiotics: classification, mechanisms of action and resistance mechanisms


cancer pseudomyxoma peritoneal

Mijloace utilizate în tratamentul bolilor cauzate de ciuperci oportuniste de exemplu, cu candidoză : — antibiotice nistatină, levorină, amfotericină B ; agenți antifungici derivați de agenți antifungici miconazol, clotrimazol ; — săruri bis-cuaternare de amoniu clorură de dequaliniu.

În practica clinică, agenții antifungici sunt împărțiți în 3 grupe principale: 1. Pregătirile pentru tratamentul micozelor profunde sistemice.

agenți antifungici

Pregătirile pentru tratamentul epidermofitozei și tricofitozei. Medicamente pentru tratamentul candidozei. Alegerea medicamentelor pentru tratamentul micozelor depinde de tipul de agent patogen și de sensibilitatea acestuia la medicamente este necesar să se prescrie medicamente cu un spectru de acțiune adecvatfarmacocinetica medicamentelor, toxicitatea medicamentului, starea clinică a pacientului etc.

Bolile fungice sunt cunoscute de foarte mult timp, încă din antichitate. Cu toate acestea, agenții cauzali ai dermatomicozei, candidoza au fost detectate abia la mijlocul secolului XIX.

Medicamente pentru infecții fungice (agenți antifungici)

Înainte de a apărea antimicotice în practica medicală, pentru tratarea micozelor au fost folosite antiseptice și iodură de potasiu. Agenți antifungici antifungică a fost descoperită în cunoscutul de la sfârșitul anilor Secolul XX antibiotice polienice nistatină, în legătură cu care nistatina a devenit utilizată pe scară largă pentru tratarea candidozei.

Antibioticul griseofulvin s-a dovedit a fi un agent antifungic extrem de eficient. Griseofulvin a fost izolată pentru prima dată în și a fost folosită pentru bolile fungice ale plantelor, a fost introdusă în practica medicală în și a fost istoric primul antimicotic specific pentru tratamentul dermatomicozei la om.

  • Zdrobi copilul ca un hippenreiter
  • Human papillomavirus in blood
  • Colorectal cancer bleeding
  • Recenzii privind tratamentul infecțiilor fungice ale unghiilor cu peroxid Micozele sunt un grup de boli care se dezvoltă când ciupercile patogene intră în corpul uman.
  • Oxiurus tratamento para bebe
  • antifúngicos - Traducere în română - exemple în spaniolă | Reverso Context

Pentru tratamentul micozelor profunde visceralea fost început un alt antibiotic polenic, amfotericina B a fost obținut în formă purificată în Succesele majore în crearea agenților antifungici datează din anii Agenți antifungici XX. Când derivații imidazolului au fost sintetizați și puși în practică — antimicotice de generație II — clotrimazolmiconazol, ketoconazoletc.

schistosomiasis treatment dosage

agenți antifungici Derivații de agenți antifungici itraconazol — sintetizați înaparțin antimicoticelor de generația III. Antimicotice de generația a IV-a — medicamente noi deja înregistrate în Rusia sau supuse unor studii clinice — forme lipozomale de antibiotice polenice amfotericină B și nistatinăderivați de triazol voriconazol — creat înposaconazol — înregistrați în Rusia la sfârșitul anului Antibiotice polenice — antimicotice de origine naturală produse Streptomyces nodosum amfotericină BActinomyces levoris Krass levorinăactinomicet Streptoverticillium mycoheptinicum micoheptinăactiomicet Streptomyces noursei Nystatin.

Mecanismul de acțiune al antibioticelor polienice este bine înțeles. Aceste medicamente se leagă puternic de ergosterolul membranei celulare a ciupercilor, încalcă integritatea acestuia, ceea ce duce la pierderea macromoleculelor și ionilor celulari și la liza celulară. Polienii au cel mai larg spectru de activitate antifungică in vitro printre antimicotice. Amfotericina B în uz sistemic este activă împotriva majorității ciupercilor micelare și dimorfice asemănătoare drojdiei.

Antibiotice antifungice: clasificare, mecanisme de acţiune și mecanisme de rezistenţă

Toate polienele nu sunt absorbite practic din tractul gastrointestinal atunci când sunt agenți antifungici pe cale orală și de la suprafața pielii intacte și a membranelor mucoase atunci când sunt aplicate topic. În anii 80, agenți antifungici fost dezvoltate o serie de medicamente noi bazate pe amfotericină B — forme asociate lipidelor de amfotericină B amfotericină liposomală B — Ambizom, complexul lipidic amfotericină B — Agenți antifungici, dispersia coloidală a amfotericinei B — Amfotsilcare sunt în prezent introduse în clinica practică.

Se disting printr-o reducere semnificativă a toxicității, menținând, totodată, efectul antifungic al amfotericinei B. Amfotericina B liposomală este o formă modernă de dozare de amfotericină B încapsulată în lipozomi vezicule care se formează când fosfolipidele sunt dispersate în apă și sunt mai bine tolerate.

  • Ketoconazol sau itraconazol, medicamente antimicotice.
  • Infecțiile cu Candida - noutăți privind tratamentul

Lipozomii, agenți antifungici timp ce sunt în sânge, rămân intacti mult timp; eliberarea substanței active are loc numai la contactul cu tratarea oamenilor împotriva viermilor ciupercii atunci când intră în țesuturile afectate de o infecție fungică, în timp ce lipozomii asigură intactitatea medicamentelor în raport cu țesuturile normale.

Spre deosebire de amfotericina B obișnuită, amfotericina B liposomală creează concentrații mai mari de sânge decât amfotericina obișnuită B, practic nu pătrunde în agenți antifungici renal agenți antifungici puțin nefrotoxicare proprietăți cumulate mai pronunțate, timpul de agenți antifungici plasmatică este în medie de zile, utilizarea prelungită poate crește la 49 de zile.

Reacțiile adverse anemie, febră, frisoane, hipotensiunecomparativ cu un medicament standard, apar mai rar. Indicațiile pentru utilizarea amfotericinei B liposomale sunt forme severe de micoze sistemice la pacienții cu insuficiență renală, cu ineficiența medicamentului standard, cu nefrotoxicitatea acestuia sau reacții pronunțate la perfuzia IV care nu poate fi oprită prin premedicare.

Acest grup include: — azole pentru uz sistemic — ketoconazol, fluconazol, itraconazol, voriconazol; — azole topice — bifonazol, izoconazol, clotrimazol, miconazol, oxiconazol, econazol, ketoconazol. Primul dintre azolurile sistemice propuse ketoconazol este în prezent deplasat din practica clinică de către triazoli — itraconazol și fluconazol.

Traducere "antifúngicos" în română

Ketoconazolul și-a pierdut practic importanța datorită toxicității sale ridicate hepatotoxicitate și este agenți antifungici mai ales la nivel local. Toți azolii au același mecanism de acțiune. Efectul antifungic al azolilor, ca și antibioticele polenice, se datorează încălcării integrității membranei celulare fungice, dar mecanismul de acțiune este diferit: azolii perturbă sinteza ergosterolului, principala componentă structurală a membranei celulare fungice.

agenți antifungici